Clubul Sportiv Brazi a organizat „Festivalul de Iarnă al sportului juvenil” , adresat copiilor din comuna.
In Sala Popeşti a fost organizată o competiţie de minifotbal, dotată cu trofeul „Cupa Moş Crăciun 2019”, la care au participat echipele de fotbal ale celor 4 şcoli gimnaziale din comuna Brazi.
Toţi copiii sportivi au primit din partea organizatorilor cadouri dulci.
Școala noastră a organizat in cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapa județeana la handbal băieți gimnaziu.
In Sala Polivalentă din Brazi, s-au aliniat la startul competiție cele mai valoroase echipe de handbal ale școlilor gimnaziale din Județul Prahova.
Competiția a fost câștigată de echipa vicecampioană națională en-titre a Liceului Teoretic Grigore Tocilescu Mizil.
Felicitari tuturor!
Succes în următoarele etape !
Mulțumim Clubului Sportiv Brazi pentru ajutorul acordat in organizarea acestei competiții școlare!
Sunt mici, dar ambițioși!
Locul al III- lea obținut la etapa municipală a Olimpiadei Nationale a Sportului Școlar – handbal mixt, învățământ primar, ne face să fim mândri de ei!
Lotul micilor handbaliști a fost urmatorul: Drăgan Mădălin, Constantin Robert, Ureche Valentin, Mihai Ștefan, Șteoalfa Ștefania, Mihai Alexia, Iancu Diana (clasa a IV a)și Rău Beatrice, Stancu Nicolas, Ion Alexia (Sc. Bătești) (clasa a III a).
Mulțumim tuturor celor implicați în dezvoltarea acestor copii minunați : profesori, părinți și antrenori ai Clubului Sportiv Brazi!
Sustinere lectie de grad didactic a doamnei educatoare Buriac Andreea de la Gradinita Brazi
Aceste lectii au loc in prezenta domnului director si a inspectoarei de la ISH-Ph
,ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!”
Campanie de prevenire a criminalității derulată de Poliția Română cu sprijinul OMV Petrom. – 06.06.2019
Excursie de 2 zile la Iasi
Elevii claselor a V-a, a VII-a și a VIII-a ai Școlii Gimnaziale Brazi, îsoțiți de doamnele profesoare Părăuță Dana, Vlăduță Alina și Dan Luminița, au participat la excursia de 2 zile la Iași. Excursia a avut loc in săptămâna ȘCOALA ALTFEL(17-18 aprilie 2019).
Elevii au vizitat:
– Mausoleul de la Mărășești
– Castelul lui Cuza de la Ruginoasa
– Palatul Culturii din Iași
– Grădina Botanică
– Bojdeuca lui Creangă
– Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Alte activități – seara jocurilor de societate în Hotel și tur pietonal în centrul orașului Iași.
Participare la Festivalul de lectură pentru copii
Un grup de 25 de elevi ai Școlii Gimnaziale Comuna Brazi însoțiți de prof. Ilie Gherson Gheorghe, directorul școlii și ai structurii Școala Gimnazială „Dumitru Hera” Bătești, însoțiți de prof.Ungureanu Elena, coordonator structură, a participat duminică 25 noiembrie 2018, la invitația Asociației Curtea Veche din Capitală, la NARATIV-Festivalul de lectură pentru copii ce s-a desfășurat la Colegiul Național „Cantemir Vodă”din București.
Aici au fost organizate o serie de activități gratuite susținute de specialiști în educație și psihologia copilului, artiști, pedagogi non-formali. În cadrul Festivalului, elevii au participat la un atelier interactiv desfășurat în limba engleză.
La mulți ani, Romania!
Clasa I
Prof. Înv. Primar, Raluca Popescu
Școala Gimnazială, Comuna Brazi
Educație Juridică în școli
În data de 11.10.2018, la Școala Gimnazială, Comuna Brazi, s-a desfășurat activitatea ”Faptele mele și consecințele acestora- Sancționarea faptelor penale săvârșite de minori”, activitate ce a făcut parte din proiectul ”Educație juridică în școli” coordonată de responsabilul cu Educația Juridică în școală, prof. Laura Petre, pe baza protocolului de colaborare încheiat în data de 20 iulie 2017 între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii. Conform Protocolului, domeniile şi aspectele de drept ce vor face obiectul educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt, în special, drepturile omului, unele aspecte ale procesului legislativ, probleme generale privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar şi a procedurilor judiciare, iar activitatea derulată de practicienii dreptului se realizează în mod voluntar şi neremunerat. Filozofia proiectului s-a construit pe prevederile Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, care a evidenţiat demnitatea, competenţa, creativitatea copiilor, capacitatea lor de a formula opinii, de multe ori extrem de serioase şi pertinente, în legătură cu aspecte care le afectează în mod direct viaţa.
Această activitate își propune educarea elevilor pentru cunoaşterea drepturilor şi a responsabilităţilor care le revin şi crearea în şcoală a climatului necesar pentru promovarea și respectarea acestora (în conformitate cu prevederile Convenţiei Drepturilor Copilului, a Legii 272/2005, a Convenţiei Europene privind Drepturile Omului) și unele aspecte ale procesului legislativ, probleme generale privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar și a procedurilor judiciare.
La activitate, invitatul special, dl judecător Stănescu Ionel, președintele Curții de Apel Nr. 2 din Ploiești, a prezentat elevilor principalele sancțiuni pentru fapte penale comise de minori. Dl. Președinte a explicat pe înțelesul elevilor faptul că orice infracțiune sau contravenție săvârșită de minori poate fi penalizată de către instituțiile abilitate ale statului cu diferite sancțiuni în funcție de gravitatea faptei.
Conștientizând importanța deprinderii cunoștințelor elementare de drept și a promovării unei culturi juridice menite să încurajeze, respectul față de lege, echitate socială și atitudine civică în rândul elevilor, considerăm că educația juridică reprezintă o necesitate și o preocupare constantă a tuturor celor cu atribuţii sau preocupări în acest domeniu.
Sunt frecvente riscurile provenite din lipsa cunoștințelor minime de drept, care se pot materializa în săvârșirea de fapte cu caracter antisocial, expuneri la pericole ce pot fi evitate ori incapacitatea de apărare a propriilor drepturi și libertăți fundamentale, deci accesul elevilor la domeniul menționat încă de pe băncile școlii aduce beneficii majore pentru societate și pentru cetățean.
Aceste discuții s-au purtat în sala de festivități a Școlii Gimnaziale, Comuna Brazi, la care au participat elevii claselor a VII-a și a VIII-a, alături de cadrele didactice Petre Laura-prof. de istorie, Părăuță Dana-prof.de matematica, Vlăduță Alina-.prof.de biologie și Anton Simona-prof.de Limba engleză.
Activitate de voluntariat 05.10.2018
De Ziua Educației, educăm prin puterea exemplului!
De Ziua Internațională a Educației, elevii Școlii Gimnaziale Brazi au ales să se implice în viața comunității participând la acțiunea de îndepărtare a gunoaielor de pe raza Comune Brazi, în apropierea Gării Brazi.
Activitatea a fost organizată prin implicarea elevilor și a cadrelor didactice în parteneriat cu Primăria Comunei Brazi, spre beneficiul întregii comunități.
Prin intermediul acestei acțiuni, copiii (cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani) le-au “dat o lecție” de ecologie și de spirit civic tuturor membrilor comunității care preferă să arunce gunoaiele pe jos.
Elevii doresc să tragă un semnal de alarmă către toți membrii comunității și anume acela că oamenii ar trebui să conștientizeze faptul că este nevoie de participarea fiecăruia dintre noi pentru a beneficia împreună de un mediu curat și mai puțin poluat.
Așadar, putem contribui împreună la un mediu mai curat prin adoptarea unor gesturi simple și gratuite cum ar fi gestionarea selectivă a deșeurilor sau gestionarea cu mai multă atenție a resurselor de apă.
Matematică, o disciplină necesară oricui!
Joi, 25.05.2017, Școala Gimnazială, Comuna Brazi a fost gazda activității cu tema:,, MATEMATICĂ, O DISCIPLINĂ NECESARĂ ORICUI !” desfășurată în cadrul Filialei C.C.D. Șirna a C.C.D. Prahova.
S-au desfășurat următoarele activități:
· Activitate cu elevii clasei I – ,,Ne jucăm, matematică învățăm !”
Prof. înv. primar Mădălina Marin –Școala Brazi
· Susținerea referatului cu tema ,,Matematică , o disciplină necesară oricui !” și activitate cu elevii clasei a VII-a – Școala Brazi
Prof. Dana-Emilia Părăuță
· Program artistic susținut de elevii claselor V-VIII – Școala Brazi
Prof. Laura-Gabriela Stoica
· Diseminare proiect ERASMUS +: ,,KEEP CALM , I AM A REFUGEE ! ”
Prof. Laura-Gabriela Stoica
Prof. Dana-Emilia Părăuță
Director: Prof. Ilie Gherson Gheorghe
Voluntariat 30.05.2017 – 2017
În data de 30.05.2017, elevii claselor a VII-a și a V-a ai Școlii Gimnaziale, Comuna Brazi au desfășurat activitatea de voluntariat ,,Mediul înconjurător este mediul în care trăiesc”. Locul de desfășurare a fost drumul județean care face legătura între satele Brazii de Sus și Popești. Elevii au adunat gunoaie, le-au selectat și le-au depozitat pentru a putea fi ridicate de serviciul de salubrizare al Primăriei Comunei Brazi.
Excursie Constanța 31.05.2017 – 2017
În data de 31.05.2017, elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale, Conuna Brazi, însoțiți de doamnele profesoare Vlăduță Alina, Părăuță Dana-Emilia și Dan Luminița, au fost în excursie la Constanța.
Au vizitat următoarele obiective:
Delfinariul, Planetariul, Micro-Delta și expoziția de păsări exotice, Acvariul, Portul turistic Tomis, plaja și faleza.
Revista clasei a II-a – 2017-2018
Click aici pentru a vizualiza Revista clasei a II-a, nr. 1, an școlar 2017-2018
COMPER Matematică Etapa I, 2017- 2018 – 2017-2018
Felicitări premianților clasei a II-a!
Click aici pentru a descărca arhiva cu diplome>>
Concursul „Sub semnul lui Florar” Ediţia a VIII -a – 2014
Școala „Gimnazială Dumitru Hera” Bătești vă invită și anul acesta la concursul interdisciplinar SUB SEMNUL LUI FLORAR, organizat la această unitate, conform regulamentului din atașament (click aici pentru descărcarea regulamentului), joi 10 aprilie.
Anul acesta este înregistrat în calendarul CAER la poziția 1070, secțiunea literatura.
De asemenea, echipa de proiect vă roagă să propuneți subiecte, ( pe care evident să nu le lucrați la clasa) și vă înscrieți pentru asistență și corectare.
Vă asteptăm cu drag!
Subiecte Florar 2014 :
– SUBIECT LIMBA ROMÂNĂ 5-2014 ;
– SUBIECT LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ 6-2014 ;
– SUBIECTE FLORAR 2014 CLASĂ a IVa ;
– SUBIECTE FLORAR 2014 CLASĂ a V a ;
– SUBIECT ROMÂNĂ CLASA A II-A ;
– SUBIECT MATEMATICĂ CLASA A II-A ;
– SUBIECTE MATEMATICĂ CLASA A III-A ;
– SUBIECT COMUNICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ CLASA I ;
– SUBIECT MATEMATICĂ CLASA I ;
– SUBIECT LIMBA ROMÂNĂ CLASA A IV-A ;
– SUBIECT MATEMATICĂ CLASA A IV-A ;
Rezultate Florar 2014 :
– REZULTATE FLORAR 2014 RELIGIE ORTODOXA ;
– REZULTATE LIMBĂ ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ;
– REZULTATE SALA 1 MATEMATICĂ;
– REZULTATE SALA 2 MATEMATICĂ ;
– REZULTATE SALA 3 MATEMATICĂ ;
– REZULTATE SALA 4 MATEMATICĂ ;
– REZULTATE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a – II – a ;
– REZULTATE MATEMATICĂ CLASA a – II – a ;
– REZULTATE MATEMATICĂ SALA 5 ;
– REZULTATE MATEMATICĂ SALA 6 ;
– REZULTATE MATEMATICĂ SALA 9 ;
– REZULTATE MATEMATICĂ SALA 11 ;
– REZULTATE LIMBA ȘI LITERATURA ROMANĂ .
Premianții sunt afișați în lista atașată (click aici pentru a descarca lista de premianti).
Să știi mai multe, să fii mai bun 2013
Program activități 1-5 aprilie
Let’s do it Romania 2013!
Acțiunea de curătenie a avut loc în data de 28 septembrie 2013, iar anul acesta peste 100 de ţări din întreaga lume au organizat o zi de curăţenie generală, în perioada 15 martie – 12 octombrie. Din comuna noastra au participat voluntari din cadrul Scolii Brazi împreună cu trei profesori : Parauța Dana-Emilia, Vladuța Alina, Stoian Corina. Împreună am facut România mai frumoasa și mai curată !
Comisie Metodica 2013
Comisie Metodică – 9 decembrie 2013 – click aici pentru a descărca arhiva cu fotografii
Cerc Pedagogic Învățători
Tema cercului a fost : ” Comunicarea, activitate complexă cu multiple valențe formative în viața școlarului mic „Acesta a fost găzduit și organizat de către Școala Brazi și a avut ca invitații aproape 100 de cadre didactice care au asistat la câteva foarte frumoase momente artistice interpretate de elevii din comuna noastră care au cântat, dansat și jucat.
Cadrele didactice partipante din partea Școlii Brazi au fost: Prof. înv. primar Sima Cristina – clasa pregătitoare, Prof. înv. primar Durbac Adina Denisa – clasa I-a, Prof. înv. primar Pirvu Ionel – clasa a II-a, Prof. înv. primar Marin Mădălina – clasa a III-a, Înv. Pirvu Georgeta – clasa a IV-a.
Activitățile programate astăzi 28 noiembrie 2013 au fost următoarele:
09.00 – 09.30 – Primirea invitaților și vizitarea școlii
09.30 – 10.30 – Lecții demonstrative
– Clasa pregătitoare – Dezvoltare personală: „Reguli de comunicare”
– Clasa I – Comunicare în limba română : „Rămas bun, dragă Toamnă!”
– Clasa a III-a – Activitate transdisciplinară: ” Crizantemă ”
– Clasa a IV-a – Limba și comunicare/lectură: ” D’ale lui Pacală ”
– Clasa a II-a : Sceneta ” Pacală și eroii basmelor ”
10.30 – 11.00 Moment artistic
11.00 – 11.30 Prezentarea referatului cu tema ” Comunicarea, activitate complexă cu valențe formative în viața scolarului mic ” înv. Dragușin Mădălina, Sc. Gimnazială ” Dumitru Hera ” Bătești
11.30 – 12.00 Discuții
Comisia învățătorilor
(Responsabil: inv. Pirvu Georgeta)
În cursul semestrului I al anului școlar în curs, membri comisiei metodice a învățătorilor au desfășurat o bogată activitate atât în școală cat și în afara acesteia.
Proiectarea activității la nivelul claselor s-a realizat cu scopul dezvoltării de competente, prin însusirea de cunostințe pe baza abordării transdisciplinare și transcurriculare a conținuturilor programelor școlare. De asemenea, s-a ținut cont de noile reglementări elaborate de MEC, precum și de recomandările primite din partea inspectorilor de specialitate.
Ca punct de plecare s-au organizat evaluarile initiale, rezultatele fiind cuprinse in centralizatoare pe clase, fiind analizate la nivel de comisie.
Pana in momentul de fata fiecare invatator a parcurs materia la fiecare disciplina de invatamant, conform planificarilor calendaristice proiectate pe unitati de invatare. Astfel activitatile de invatare s-au imbinat cu cele practice, iar la sfarsit de capitole, cu sistematizare, recapitulare, evaluare. Rezultatele elevilor se regasesc in portofoliile personale, fiind prezentate parintilor periodic.
S-au intreprins activitati de observare a elevilor in timpul invatarii, s-au derulat programe de pregatire suplimentara cu elevii, discutii cu parintii, vizite la domiciliul copiilor. Acestia au fost implicati in situatii evaluative centrate pe obiectivele curriculare, analizandu-se ulterior nivelul de performanta realizat, dar si natura dificultatilor de invatare si adaptare.
In general, elevii ciclului primar sunt bine pregatiti, in acest semestru si-au insusit prevederile programei scolare, bagajul de cunostinte si competentele dobandite fiind la un nivel bun. Totusi, situatiile familiale variate pot constitui oricand un factor major de risc în calea dezvoltarii personale, mai cu seama in cazul elevilor institutionalizati, sau a celor care traiesc din venit minim garantat.
ACTIVITATI CURRICULARE SI EXTRACURRICULARE
In prima sedinta a comisiei metodice, dupa analiza activitatii din anul scolar precedent, au fost propuse spre dezbatere mai multe teme .Invatatorii si-au ales temele în vederea intocmirii referatelor. S-au purtat discutii referitoare la folosirea auxiliarelor, la rolul lor în buna derulare a procesului instructiv – educativ, planificarea materiei pe semestrul I, stabilirea subiectelor pentru testarea initiala, bareme si descriptori.
In luna octombrie, in cadrul unei mese rotunde, s-au analizat rezultatele testelor initiale, fiecare invatator prezentand constatarile si masurile de remediere necesare.
In perioada vacantei de la sfarsitul lunii octombrie cele doua scoli au organizat „Festivalul toamnei”,elevii dand dovada de multa imaginatie si creativitate.
Toti invatatorii au participat la Cercul pedagogic de la Scoala Negoiesti desfasurat in luna noiembrie, iar la fiecare clasa s-au organizat expozitii de lucrari plastice si compozitii aplicative cu materiale din natura, cu tema „Toamna ,mandra,darnica.” Elevii Scolii Batesti au vizitat muzeele din Ploiesti,au pornit in drumetie la padurea din localitate,iar boboceii din cls.I au facut cunostinta cu biblioteca scolii, de unde, in curand vor imprumuta carti cu zmei si zane.
De ziua lui Mos Nicolae, ne-am delectat asistand la o frumoasa activitate interdisciplinara, sustinuta la clasa a III-a Batesti de d-na invatatoare Stanciu Anca.
Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata printr-un frumos spectacol sustinut la Caminul Cultural Brazi, sub indrumarea domnului invatator Pirvu Ionel.
La fiecare clasa Mos Craciun a fost intampinat cu colinde, poezii, dansuri si alte manifestari dedicate frumoaselor sarbatori de iarna.
In ziua sfanta de Craciun, elevii claselor a-III-a si a-IV-a de la Scoala Brazi au sustinut la Parohia din sat un frumos concert de colinde, indrumati de domnul inv. Pirvu Ionel.
S-a continuat concursul judetean „Sub Bradul de Craciun”, ocazie cu care au fost incheiate parteneriate cu scolile participante si cu cele mai frumoase lucrari a fost organizata o expozitie la Caminul Cultural.
Comisia diriginților
Activitatea metodică în cadrul comisiei diriginţilor a vizat instruirea profesorilor diriginţi cu privire la organizarea activităţilor educative şcolare si extraşcolare, intocmirea documentelor,realizarea fişei psihopedagogice a elevilor şi a altor documente necesare dirigintilor .
S-au organizat sedințe cu părinții, pe clase, dupa un program prestabilit, în care s-au prelucrat regulamentele școlare, metodologia și regulamentul examenelor de EVALUARE NAȚIONALĂ ce vor fi susținute de elevii claselor a VIII-a la sfârsitul anului scolar.
Pe parcursul desfasurarii activitatilor educative la clasa au fost introduse, in planificarea acestor ore, teme obligatorii recomandare de MECTS si ISJ. S-au elaborat materiale in scopul prezentarii lor in cadrul lectoratelor cu parintii. S-a intocmit planul managerial al coordonatorului pentru proiecte si programe educative scolare si extrascolare (prof. Radu Viorica) precum si programul activitatilor educative scolare si extrascolare pentru anul scolar 2011-2012. A fost intocmit planul de activitati al comisiei dirigintilor, in care se regasesc obiectivele din cadrul planului general de munca al scolii, imbinate cu cele concrete privind latura educativa.
Graficul activitatilor comisiei a cuprins dezbateri, referate, lectii demonstrative. Pe 5/12/2011am participat la o lectie deschisa la dirigentie cu tema,,Obiceiuri si traditii de Craciun” , propunator prof. Dan Luminita, cls. a V-a la Scoala Brazi. In cadrul aceleiasi activitati , d-na prof. Ungureanu Elena a prezentat referatul cu tema: „Lectorate cu parintii”.
Activitatea profesorilor diriginti a urmarit ca materialele proiective sa fie concepute in conformitate ci noile programe de consiliere si orientare si noile norme metodologice in vigoare.
Toti profesorii diriginti si-au desfasurat sedintele cu parintii pe semestrul I la datele planificate. S-a inregistrat o prezenţă bună, iar membrii comitetelor de parinţi au raspuns cu solicitudine in privinţa rezolvării unor probleme ale şcolii.
Activități extrascolare
Concursul Olimpicii cunoașterii – matematică – ediția a VII-a, organizat pe 07-XII-2011 Școala Bătești, 23 participanți.
În Cadrul Comisiei
În semestrul I d.nul profesor ILIE GHERSON a sustinut o lecție de educație tehnologică la clasa a V-a, „CONFORTUL AMBIENTAL” lectie pps finalizată cu un test de verificare a cunostințelor dobândite care a dovedit încă o dată eficiența metodelor moderne în procesul de învățare. Elevii sunt atrași, curiosi, scosi din rutină zilnică, folosesc atât memoria vizuală cât si abilitățile practice.
Prof.Vladuță Alina a sustinut referatul cu tema “METODE DE INVAȚARE ACTIĂ. Întocmit, Resp. Prof. Elena Ungureanu.
Mici talente